Det Grønne Område
image
blank

Beskrivelse af institutionen

Æblehaven er en integreret daginstitution med 120 børn i alderen 0-6 år beliggende i Torstorp Skoles skoledistrikt. Huset er i 2015 energirenoveret og udvidet med flere kvadratmeter til produktionskøkken, ny indgang, kontor, garderobeområde, hyggepladser og en ny stue, hvor vi har etableret et rum til pædagogisk idræt.

Vi arbejder på at skabe små læringsrum i huset, da vi oplever, at børnene profiterer af de mindre fællesskaber, da det giver plads til ro og fordybelse. Vi søger den gode stemning og en summen af liv, som er tegn på, at børnene trives og udvikler sig. 
 
               

Alle børn hører til på en stue, men kan på forskellige tidspunkter i løbet af dagen søge hen mod det, de er optaget af. Vi har mange forskellige tilbud i de forskellige rum: dukkekrog, konstruktionslege, hyggekroge, puderum, pædagogisk idrætsrum, LEGO-rum og små læsehjørner.               

På legepladsen har vi mange læringsmiljøer, hvor man kan gå på opdagelse, være nysgerrig og undersøgende. Vi har skovområde, mudderbakke, bålplads, sandkasse, gynger, klatrestativ, trampolin og karrusel. Æblehaven blev i 2016 Gønne Spirer-institution, og vi har derfor etableret insekthoteller og plantekasser rundt på legepladsen, hvor børnene kan undersøge legepladsens insektliv og få jord under neglene.

Det er en "arbejdsplads" for børnene, derfor skal de have tøj og sko med efter vejret, og det skal være noget, som godt må blive beskidt. Vinterovertøjet skal kunne holde børnene tørre og varme, da vi er ude flere timer dagligt året rundt.
 
              
Sidst opdateret: 09-08-2017