Beskrivelse af institutionen

Klatretræet er en integreret daginstitution for børn i alderen 0-6 år beliggende i Torstorp Skoles skoledistrikt. Børnene er fordelt på to vuggestuegrupper og to børnehavegruppe. Vi arbejder tæt sammen på tværs af grupperne, så børnene er vant til at færdes begge steder, hvilket sikrer en god overgang mellem vuggestue og børnehave.

              

Alle stuerne støder op til vores åbne køkken/alrum. Her er der god plads til forskellige aktiviteter, som ændrer sig efter, hvad vi er optaget af lige nu. Det er også her vi mødes i løbet af året ved højtider, som bliver festligholdt med sang, leg og fælles hygge.

Huset har mange gode kroge og dejlige, lyse rum. Vi indretter os med rum i rummene, så der kan være flere lege og aktiviteter i gang uden, at børnene bliver forstyrret af hinanden. Vi tænker leg og læring på væggene og sikrer, at legetøj og materialer er i børnehøjde og inden for rækkevidde, så børnene selv kan finde det, som de har bruge for. Alle stuer har direkte adgang til garderobe og til legepladsen.

På vores legeplads er der mange gode kroge, der opfordrer til ro, hulebygning og leg. Vi har gynger, rutschebaner, klatrestativ og legehuse. Vores legeplads opfordrer til fysisk aktivitet, og der er mange muligheder for at få rørt sig.

På en lille del af vores udearealer må man kun være sammen med en voksen. Det er her vi har vores bålplads og køkkenhave, hvor der er æble- og pæretræer, ribsbuske, samt højbede med krydderurter, radiser, salat m.m. 

          

Sidst opdateret: 12-10-2018