Det Grønne Område
image
blank
image

Velkommen til Solhøj

Solhøj er i dag en almen integreret daginstitution, der er normeret til 12 vuggestuebørn og 20 børnehavebørn. Fra 1.9.2017 starter en ny specialgruppe op.  Dette specialtilbud skal kunne rumme op til 8 børn med særlige behov. Børnene har primært autismelignende funktionsnedsættelser og har derfor behov for at være i et meget struktureret og skærmet tilbud med en udvidet indsats af personale med specialviden, der overstiger de muligheder og kompetencer, der er til stede i et alment tilbud.  

I Solhøj har vi fra tidligere gode erfaringer med at have tilknyttet en specialgruppe. Når tilbuddet søges etableret i tilknytning til en almen daginstitution, er det for at give børnene en mulighed for at profitere af at være tilknyttet en almen daginstitution - i det omfang de kan rumme det. Forskning viser, at de fleste børn med særlige behov profiterer af at være sammen med børn med mange forskellige forudsætninger og ressourcer, og at de øvrige børn har gavn af at være sammen med børn, der ikke ligner dem selv. En specialgruppe i Solhøj kan derfor have en positiv effekt både emotionelt og socialt på de børn, der bliver tilknyttet gruppen, men også på de børn, der allerede går i Solhøj.

Solhøj er et mangfoldigt hus med mange forskelligheder, hvilket vi ser som en ressource. Vi har en åben og anerkendende tilgang til både børn og forældre. Du er meget velkommen til at besøge os, hvis du overvejer en plads til dit barn i vores institution. Vi glæder os til at se dig.
 
 
        
Sidst opdateret: 11-08-2017